Underberg

Ten bitter wytwarzany jest w Niemczech, jednak w jego skład wchodzą zioła z ponad czterdziestu innych krajów. Undenberg to mcna, licząca około 44 % alkoholu wódka. Nazwa pochodzi od nazwiska jego wynalazcy - Huberta Underberg-Albrechta, który stworzył ten bitter w 1846 roku. Podobnie jak w przypadku unicum wytwarzaniem underbergu zajmuje się nadreńskie rodzinne przedsiębiorstwo. 
 Underberg to bitter polecany na pobudzenie apetytu i kłopoty żołądkowe. Firma dokładnie określa sposób dawkowania swojego koronnego trunku – sprzedawany jest on tylko w charakterystycznych buteleczkach o pojemności 0,02 l. Polecany jest pić tuż po posiłku.


Inne strony w tej kategorii:


x
Nasza strona korzysta z plików cookies. Używamy ich w celu poprawy jakości świadczonych przez nas usług. Jeżeli nie wyrażasz na to zgody, możesz zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Więcej informacji na temat wykorzystywanych przez nas informacji zapisywanych w plikach cookies znajdziesz w polityce plków cookies.