Malibu

 Malibu prodokowane jest na bazie rumu z Barbados, powstał tylko dzięki pinacoladzie, miał stać się składnikiem pomocnym i wygodnym dla barmanów, z czasem zyskał ogromną popularność. Maliku ma zaledwie 30 lat.
 Malibu dziś znane jest przede wszystkim ze swego kokosowego smaku, mało kto pamięta, że dostępny jest także w innych odmianach. Mleczko kokosowe to smak dominujący w Maliku, jednak poza nim dodaje się tam także niewielkie ilości soku limonowego. 
 Malibu najczęściej jest pite z dodatkiem mleka, często też bywa podawane z colą.


Inne strony w tej kategorii:


x
Nasza strona korzysta z plików cookies. Używamy ich w celu poprawy jakości świadczonych przez nas usług. Jeżeli nie wyrażasz na to zgody, możesz zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Więcej informacji na temat wykorzystywanych przez nas informacji zapisywanych w plikach cookies znajdziesz w polityce plków cookies.