Piwa miodowe

Piwa miodowe zazwyczaj produkowane są przez małe, regionalne zakłady, czasem restauracje, czy gospody. Ponadto niektóre pasieki nazywają tak swoje wyroby alkoholowe otrzymane z użyciem miodu. Jeśli jednak do ich produkcji nie jest użyty słód nie powinny używać tej nazwy. Piwa miodowe to słodkie, mętne trunki o złocistym kolorze i przyjemnym zapachu.  Do produkcji piwa miodowego wykorzystywana jest brzeczka miodowa. Czasem smak ponadto jest wzbogacany aromatami owocowymi.  Przykłady piw miodowych to: Bawaria, Ciechan miodowy, Fortuna miodowa, Jabłkowo miodowe mocne, Krajan miodowy

Inne strony w tej kategorii:


x
Nasza strona korzysta z plików cookies. Używamy ich w celu poprawy jakości świadczonych przez nas usług. Jeżeli nie wyrażasz na to zgody, możesz zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Więcej informacji na temat wykorzystywanych przez nas informacji zapisywanych w plikach cookies znajdziesz w polityce plków cookies.