Pimm's
Pimm’s to mieszanka ginu z cytryną i chininą, jednak jego dokładna receptura jest tajna i do jej znajomości jest dopuszczonych zaledwie kilka osób na świecie. Likier produkuje się w Anglii i zawiera on 25% alkoholu. Nazwa pochodzi od twórcy trunku, a sam likier ma już 170 lat. Wraz z rozwojem firmy zaczęto urozmaicać Pimm’s, co ciekawe jednak nie poprzez zmianę dodatków a alkoholu bazowego. Stąd pochodzą różne oznaczenia na butelkach, mają one kolejne cyfry od No1 do No6. Numerem 1 oczywiście jest oznaczony tradycyjny Pimm’s na bazie ginu. Nr 2 to Pimm’s na bazie whisky, 3 – brandy, 4 – rumu, 5 – żytniej whisky i 6 – wódki. Do czasów dzisiejszych przetrwały Pimm’s No1 i Pimm,s No6. Czasem można spotkać Pimm,s No3. Pierwotnym miejscem produkcji likieru był Londyn, obecnie szkockie hrabstwo Fife. Najlepiej alkohol ten smakuje w towarzystwie cytrusów, powinien być schłodzony. Dobrze współbrzmi też z lemoniadą i zielonym ogórkiem.