Winne inspiracje nie tylko na świąteczny stół - Część I
Podróż po zaskakującym bogactwem tajników winnym świecie jest wyjątkowym doznaniem. Kto rozpoczął przygodę z winem, ten wie, jak wciągające i wszechstronne jest to zagadnienie. Czas świąteczny i długie zimowe wieczory, kiedy mamy chwilę wytchnienia od codzienności i możemy w pełni rozkoszować się smakiem i aromatem tego trunku, są najlepszym moment na szukanie idealnych dla nas propozycji i poznawanie nowych smaków. W poszukiwaniu swoich faworytów wśród tysięcy propozycji, pomoże Polska Radaw Winiarstwa, inspirując starannie wyselekcjonowanymi na ten sezon trunkami z oferty swoich członków.
Przepis na kulinarny sukces
Celebro, Zbójeckie Grzane.
Okres świąteczny i sylwestrowo-karnawałowy sprzyja sprzedaży win, które towarzyszą uroczystym posiłkom i pod tym kątem są selekcjonowane. Właściwa decyzja dotycząca rodzaju trunku jest w stanie przełamać, uzupełnić lub podkreślić walory smakowe zarówno wykwintnych dań, jak i skromnych przekąsek. Jest tylko jeden warunek – staranna selekcja i dobry wybór. Niby proste, a jednak pojawia się pytanie: jak spośród setek rodzajów wina znaleźć to jedyne, które zapewni kulinarny sukces? Firma Jantoń podpowiada na etykietach win Celebro. Producent umieścił na nich obrazkowe instrukcje z propozycjami, do jakich potraw pasuje dane wino. Krótkie spojrzenie na etykietę pozwala na szybką decyzję i nie pozostawia cienia wątpliwości. Szczególnie polecamy białe hiszpańskie Celebro, które m.in. doskonale komponuje się rybnymi świątecznymi potrawami. Z kolei aromatyczne i rozgrzewające Zbójeckie Grzane uprzyjemni wieczorny relaks i będzie doskonałym uzupełnieniem wyjątkowych chwil spokoju i radości spędzonych w gronie rodziny i przyjaciół.