Amer picon

Amer picon

W 1830 roku Francuz Gaston Picon opracował recepturę trunku znanego dziś jako Amer Picon. Trwają dyskusje, czy należy go zaliczyć do mocnych, czy słabych bitterów, gdyż na przestrzeni lat zmianie ulegała procentowa zawartość alkoholu w bitterze. Dziś wynosi ona niecałe 20%. Receptura jest mniej tajemnicza niż w przypadku innych bitterów, wiadomo, ze wytwarzany jest przy udziale gencjany, chininy, skórek pomarańczowych oraz różnych przypraw.  Ze względu na niższą niż w innych bitterach zawartość alkoholu można go pić w towarzystwie lodu, częściej jednak spożywa się go w drinach, czasem z dodatkiem piwa.

Polityka Prywatności

Szanowni Państwo, po zapoznaniu się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do strony” lub zamknięcie tego okna zgadzają się Państwo na to, aby Państwa dane osobowe były przetwarzane w taki sposób, jak zostało w polityce prywatności. Dlatego prosimy, zapoznać się z tymi informacjami i dokonać świadomego wyboru.

Przetwarzamy Państwa dane aby mogli Państwo skorzystać z naszych usług.

Administratorem danych osobowych jest:

WEBprojekt Wojciech Zabierowski ul. Juliana Tuwima 34 lokal 9, 90-002 Łódź

Mogą Państwo się skontaktować mając pytania lub wątpliwości w zakresie przetwarzania Swoich danych przez WEBprojekt.

Gdy korzystają Państwo z naszego serwisu, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Państwa urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Państwa. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdą Państwo w Polityce prywatności i polityce plików cookies.

Czytaj treść polityki prywatności
x
Polityka Plików Cookies

Nasza strona korzysta z plików cookies. Używamy ich w celu poprawy jakości świadczonych przez nas usług. Jeżeli nie wyrażasz na to zgody, możesz zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Więcej informacji na temat wykorzystywanych przez nas informacji zapisywanych w plikach cookies znajdziesz w polityce plików cookies. Czytaj więcej.